søndag 11. mars 2012

Stina Saga, SkyggelandetHar du lest bok 1, Trolløyet,
og er spent på hva som skjer i bok 2?
19. mars er Skyggelandet i salg i butikkene.
Dersom du abonnerer på serien min, har du kanskje allerede fått den i posten.
Hvis ikke kan du lese en liten smakebit under.

Foretrekker du heller ebøker?
Da kan bok 1 lastes gratis ned her.

God søndag! =)

Baksidetekst:

Stina hadde aldri trodd at hennes egen mor ville gå så langt som til å dømme henne til heksebålet. Hun er da ingen heks! Beret virker urokkelig – kan Stina stanse henne? Vesla vantrives i den mørke, skumle gruva, der hun må arbeide lange dager, men hun har ikke noe valg. Det fogden har bestemt, kan ingen motsette seg. En dag går et ras i en av gruvesjaktene, og Vesla befinner seg der inne!
”Vesla!” Hun reiste seg fort og holdt på å tippe Bjørn over ende. Han tok seg for med begge armene. ”Vi må hjelpe Vesla!” Fukten hadde trukket gjennom stakken. Hun var kald på knærne, og fingrene var valne. Før Bjørn kom seg på føttene, begynte hun å løpe.
”Stina, vent!” Han grep lykten i forbifarten da han satte etter henne. ”Stans med en gang!”

UTDRAG FRA SKYGGELANDET - STINA SAGA 2

”Mor … vær så snill!” Stina tvang stemmen til å lystre, men selv i hennes egne ører hørtes den lydløs ut. Tynn. Pipende. Det gikk rundt for henne. Hun var svimmel. Kvalmen tumlet rundt i magen. Den hadde godt med rom til det. Det var ikke så mye annet som opptok plassen der.
”Du våger ikke, Beret!” Faren hevet stemmen. ”Slipp Stina øyeblikkelig!” forlangte han.
”Jeg slipper henne ikke. Aldri!” Beret sto med neven på døra og var klar til å skyve den opp. ”Jeg risikerer ikke at hun setter øyet sitt på en av oss igjen. For alt jeg vet, faller vi døde om her, begge to, før vi rekker å områ oss.”
Faren ble stum et øyeblikk. Stina så bare tuppene på beksømmene hans trippe urolig på jordgulvet. Hun klarte ikke å lee på hodet. Beret hadde surret den lange fletten hennes rundt neven og stukket fingrene helt inn til hodebunnen. Klorte med skarpe negler mens hun holdt Stina i et krampaktig grep. Hun skalv av sinne.
”Hører du deg selv, Beret?” Vantroen i stemmen hans var ikke til å ta feil av. Men det var kanskje ikke meningen heller. ”Hører du hva du sier? For Guds skyld, ta til vettet!”
”Du blander ikke Gud inn i dette, Erling,” freste hun iltert tilbake. ”Dette er ikke annet enn djevelens verk! Har det ikke slått deg at den svake helsa di den siste tida kan ha en forklarlig årsak? Det at du brått er blitt så veik?”
Hodebunnen hennes verket. Nakken smertet av å bli trykket nesten i gulvet på dette viset. Hun la neven sin over moras og gjorde et tafatt forsøk på å løsne grepet. Fingrene ble klissete. Hun enset bare vagt at varmt og seigt blod rant over pannen og dryppet ned på gulvet. Lydløst. Hun festet blikket på de mange dråpene. De formet seg som en blomst idet de traff den hardtrampede jorda. Blomster av blod. En hel bukett.
Så trakk de ned i grunnen og ble usynlige.
”Du preker over deg. Jeg forstår ikke hva du mener.”
”Enn om førkja har kastet sykdom på deg?” fortsatte mora hardt. ”Hvem vet hva hun er i stand til?”
”Beret. Det finnes ikke hold i det du antyder,” sa han med svakere røst, før han sank ned på benken og ble stille.
Stina hørte den tunge pusten hans, iblandet stønn av smerte. ”Far?”
”Sitt ikke der og hold deg for brystet som en gammel tulling!” drev mora videre. ”Du trenger ikke late som om dette går så hardt inn på deg at du får brystvondt. I så fall er det vel hennes verk, det og.”
Den kjølige kveldsluften trakk inn i stua idet Beret slo døra opp på vid vegg og fortsatte ut.
Stina grep tak i dørkarmen og holdt seg igjen. ”Mor, du er nødt til å slippe meg. Far trenger hjelp!” Hun gjorde et nytt forsøk, men alt hun oppnådde, var et sterkere trykk over nakken.
”Far din får den hjelpa han trenger bare du kommer deg ut av stua!”


post signature

15 kommentarer:

 1. Da har jeg bestillt abonnemang på serien. Spennende;-))
  Fint til påske!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, da! Jeg ønsker deg god lesing! Blir nok flott påskelektyre =)

   Renate

   Slett
 2. Bok 2 høres like spennende ut som Trolløye, håper vi får den i posten snart :O)

  Mamma <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Den e nok like rundt hjørnet =)
   Og tror jeg kan forsikre om at de kommende bøkene IKKE blir mindre spennandes =)

   Slett
 3. Hei på en søndag!
  Har jo allerede lest bok 2...fikk den allerede 1 mars...og den sto til forventningene og til spenningen som utspant seg i Ballangen...puh...jeg skjønner litt av hva som videre skjer, men det er sååå vanvittig lenge til mai.

  Kjempeflott dør til uthuset faren din har laget...godt å ha sånne hjelpere.
  Ha en god søndag...her er vi litt redusert!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for at du likte bok 2 og! =)

   Ja, jeg er heldig som har en snekkerkyndig pappa. Stiller alltid opp for oss :)
   Redusert? Selvforskyldt, eller? God bedring, uansett. =)

   Klem

   Slett
 4. Kommer det mange bøker hvert år? Jeg ser for meg alle timene du har sittet i Mattisheimen og filurt foran tatsaturet. Lykke til med bok nr 2. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har nok arbeidet noen timer på Mattisheimen ;)

   Det kommer 6 bøker ut i år, så får vi se hva neste år bringer :)

   Slett
 5. Hei Renate! Fikk bok nr 2 like før helga,og den ble "slukt rått" på 1-2-3:) det bir lenge å vente på fortsettelsen.... Skal heim til Ballangen i påska, og da skal jeg lete frem gamle artikler og historier om Bal's gruver. Etter at jeg var ferdig på ungdomsskolen gikk liksom historien i glemmboka....Fin ny uke til deg! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noen uker til neste bok, ja. Men så bra at du likte bok 2!

   Det er en spennende historie, sagnet om Bals gruver. Jeg, som ikke har noen tilknytning til Ballangen, hørte om det første gang for 5 år siden.

   Klem

   Slett
 6. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
  Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
  Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se
  Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och
  Ingela www.inspirationivitt.blogspot.com

  SvarSlett
 7. Merkelige greier... Rett før jeg kom inn her på bloggen din, hentet jeg frem bok nr. 2 av Stina Saga, jeg abonnerer på den :) Så nå ligger den her ved siden av meg, og jeg skal begynne å lese :)
  Gleder meg!

  Ha en fin uke Renate og en god klem sendes nordover til deg :)

  SvarSlett
 8. Når jeg først begynte på bok nummer 2 kunne jeg ikke stoppe, den var lest ferdig på et blunk! Du verden hvor du kan skrive Renate, jeg lever meg fullstendig inn i historien, ser for meg menneskene, plassen, ja alt sammen.

  Nå gleder jeg meg til postmannen kommer med bok 3, kan nesten ikke vente :)

  Klem fra sør :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Leyla! :D Det er så godt, og så gøy, å få slike tilbakemeldinger. Jeg er så utrolig glad for at jeg treffer leserne.

   Stor klem!

   Slett
 9. Ja i går begynte jeg på den første boka, og i dag er den utlest...:) Jeg gleder meg til neste bok, så fengende og ikke minst spennende:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...