fredag 26. oktober 2012

Ny gammel lampe ...

Blogglysten min har dessverre vært laber i det siste ...
Hyggelig å se at mange stikker innom likevel! :)
Tanken er å forbedre seg en smule - får se om det holder.
Blir temmelig mange timer foran pc'en om dagen, og da er ikke bloggen det første jeg tenker på når arbeidsdagen er over.

I sommer fikk vi omsider montert solcelleanlegget på Mattisheimen,
så nå har vi alltid strøm og lys!
Etter to år med aggregat når det var behov for å lade mobil og pc,
var det ufattelig godt å hele tida ha strøm i stikkontaktene og kunne slå på lys når som helst.
Herlig!!

I stua har jeg fått opp ei lampe som i mange år har stått hjemme i Håkvik og samlet støv.


Lysekrona til stearinlys, som før hang over bordet, har flyttet inn i hjørnet.
Her blir den nok hengende noen år - til vi har fått bygd ut stua.

***

Her i nord har vinteren kommet for fullt.
Snøen har lavet ned de siste to døgnene. Blir spennende å se hvor mye det har lagt seg i Skjomen nå som vi om noen timer skal karre oss opp i fjellsida.

I dag har jeg forresten et innlegg om Mattisheimen på forlagets blogg Serieliv.
Du kan lese det her.

Ønsker alle lesere som fortsatt titter innom bloggen min,
ei riktig god helg!

post signature

4 kommentarer:

 1. Se der ja, endelig et innlegg på bloggen din, trur du har masse sne på turen opp til Mattisheimen idag, her har det snedd ca 15 cm inatt, og ser ikke fjorden eller Mattisheimen pga snevær, så nu kan du ta masse bilder der oppe og lage et nytt blogginnlegg i helga.

  Ha ei fin helg der oppe.

  Mamma :O)

  SvarSlett
 2. Herlig med lys hele tia. Har tenkt tanken med solcellepanel på hytta, men har ikke kommet dit riktig enda. Ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 3. Flott lampe. Du har fått det veldig koselig. Ser etter noe lignende til mitt feriehus. Men jeg lurer på en sak. Hvordan får du strøm til solcellepanelet i mørketida? Jeg kan ingenting om solcellepanel, men jeg innbiller meg at det må være sol for at det skal virke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anne Marie =)

   Panelene lader selvfølgelig best når det er sol, men dagslys og klar himmel produserer og strøm. Ikke på langt nær så mye som en soldag, men det hjelper på. Nå har vi en veldig stor batteribank som kan levere like mye strøm som en normal enebolig forbruker, og derfor skal vi bruke mye strøm over mange, mange dager for å tappe dem helt dersom de ikke får lading. I tillegg skal vi montere vindmølle, men det er og mulig å kjøre et aggregat direkte på batteriene ei lita stund dersom vi mot formodning ikke skulle få nok strøm i de mørkeste månedene. Men nå er vi lite her i desember og januar, så jeg tviler på at det vil bli noe problem :)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...