mandag 18. april 2011

Det er vel på tide ...

... med et nytt blogginnlegg? =)

Dagene flyr!
Da jeg kom hjem fra Mattisheimen for ei og ei halv uke siden,
ble jeg liggende strak ut i influensa - i nesten ei uke ...
Usj, og fysj! Men nå er det gjort for denne gang =)

Mannen min vet hva jeg vil ha! :)
Tidligere i uka var han og hjalp en kompis som holder på å tømme et gammelt hus.
Disse tingene skulle egentlig havne på fyllinga,
men heldigvis var Geir klar over at dette ville falle i smak hos meg.
Så nå står det lagret her hjemme i påvente av å bli båret opp til Mattisheimen.
Den største baljen er på 50 liter.
Tenker den kan brukes til klesvask =)

Et lite spann.
Ser for meg at det blir en flott blomstervase.

Melkesila vet jeg ikke helt hva jeg skal bruke til ...
Noen tips?
I tillegg skal vi hente melkespann -
nå mangler vi snart bare ei ku! ;)

I dag broderte jeg forresten siste stinget på bunaden.
Yey! Herlig å ha kommet så langt.
Vi har forøvrig vært hjemme i helga.
Har gjort ferdig det rommet vi har holdt på å pussa opp til eldstetuppa,
og flytta inn møblene i ettermiddag. (bilder kommer på et senere tidspunkt)
I påsken skal vi selvfølgelig feriere på Mattisheimen.
Vi drar opp på onsdag når Geir er ferdig på jobb,
og blir der helt til mandag :)
Håper på fine dager slik at vi får tatt oss noen skiturer.

Nå skal jeg ta meg en bloggrunde til dere som har vært så flink å lagt igjen spor etter dere,
og dere andre.
Har nesten ikke vært på nett den siste uka, så jeg har litt å ta igjen.post signature

19 kommentarer:

 1. Kjempefine sinkting! Har et par slike baljer jeg også, de er så fine! Godt du er blitt frisk igjen! :)

  SvarSlett
 2. Ååå, jeg elsker SINK!!
  Masse flott!

  Ønsker deg en super påske,
  nyt tiden!

  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 3. Hei!
  Kjempefine "sinkting" du har fått tak i. Vi har kommet langt når "mainnfolkan" skjønne at de også kan bidra på interiørfronten! Sila kan du f.eks montere lyspære og ledning i, så blir det verdens fineste lampe over kjøkkenbordet på Mattisheimen!
  Kjempeflott påske til deg og familien.

  Påskeklem fra Kristin

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tips, Kristin! Det var lurt :)
  På Mattisheimen er det ikke aktuelt da vi ikke har strøm. Men melkesila kan jo komme til nytte hjemme, da :)

  Renate

  SvarSlett
 5. Melkesila blir fin som pynt på veggen ute. Vi har også ei sånn et eller annet sted, men det er lenge siden jeg fant ut at den ikke er brukende til noe annet enn pynt.
  God påske til alle dere.

  SvarSlett
 6. Blir arti når du skal vaske klær som ei anna budeia dær oppe :o)
  Ei ku hadde jo vært stas.Du får høre om det ikke e nån bonda som kunne tenke sæ å sende kyr`n oppover på sommerbeite.
  Kos dåkker i påsken, kanskje vi kommer gåanes på ski en dag visst det e bra vær.

  SvarSlett
 7. Bra du er i form igjen, Renate! :-) Jeg har savnet deg vettu!

  Flotte sinkbaljer og bøtter! De passer jo perfekt på Mattisheimen, og det hadde jaggu kua gjort også!

  Ha en fin mandag og en god påske!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 8. De var skikkelig fine de sinktingene, jeg har faktisk to små(gamle)sinkspann med lokk. De ser ut som melkespann, og jeg bruker de mye om høsten når jeg plukker inn litt plommer fra hagen f.eks :)

  Det med å ha ku hørtes koselig, og er enig med det å høre om dere kan ha ku på sommerbeite der ;)

  Ha en flott dag.

  Klem fra Kari

  SvarSlett
 9. hehe, må le når æ lese alle innlegga om kua der oppe, jaja, det hadde nu vært stas .
  Blomstrene stortrives i sink spann og baljer, de fineste blomstrene æ har om sommeren, er de som er plantet i sink:)
  Men syns det ser dårlig ut med påskeværet vårt i Nord sier metrologan, håper de tar feil.
  Men ta med god mat og masse lesestoff og spill ,så blir vel påaken fin uannsett.
  Mamma ;O)

  SvarSlett
 10. Så kjipt med influensa! Godt du er frisk igjen, da er det unnagjort i denne omgang:)

  Så masse fine sinkting! Slikt kan man jo bare ikke få nok av;) Jeg har oen slik på 50 liter, den bruker jeg til ved om vinteren og "flyteblomster" om sommeren;)

  Ha en fin påskeuke!
  KLEM

  SvarSlett
 11. Så fine ting du har fått deg, perfekt med en stor vaskebalje da! Det første som slo meg med melkesilen var lampe som Kristin også foreslo over her, men uten strøm er vel ikke det så lett. Kanskje fin til å ha som dekorasjon med blomster i, eller som et slags fat... *♥*

  SvarSlett
 12. Så flotte ting du har fått, og godt du er frisk igjen. :)
  ha en riktig god påske!

  SvarSlett
 13. Så hærlige sink-ting du har fått!Nydelig!Ellers Så flott at du har blitt frisk!:-)
  GOD PÅSKE!

  SvarSlett
 14. Hei Renate
  Uff, så kjedelig for deg at du har vært så dårlig, godt at du er bedre og nå er det jo påske og vår :)) En liten stund siden jeg la igjen en kommentar, men har vært innom å tittet… Så snill mann du har, kjempeflotte sink bøtter og baljer – og det lille spannet var da utrolig skjønt ღ Så masse flotte innlegg her hos deg, og nydelige naturbilder… Ønsker deg en fortsatt fin uke og god påske til deg, klem fra Mette

  SvarSlett
 15. Hei,Reanate!!

  Godt du e på føtn igjænn :o)
  Korr hæildi` du e som har fådd sånne fine sink-ting...(gubban e ikkje så værst når dæm bli litt jærnevaska..hi...hi)...dæm kainn brukes tell så mykkje...ve`...blomster...plokke bær i om høstn (dæinn likkje spainna)...røsslyng om høstn (i mælkesila)...dæ første som slo meg va å gjøre siln om tell æi lampa...har laga æi kræpsetæina fra Enebajj om tell æi lampa...aillt træng jo ikkje å være på Mattisheimen :o) Hadde vorre kult mæ æi ku på Mattisheimen mæn da måtte du jo ha bodd dær hæle sommarn...som budæia...ser førr meg at dæ må være et slit å få opp aille sink-tingen tell Mattisheimen...mæn ka gjør mainn ikkje førr lidnskapen sin :o)
  Har fådd æildstesønn min hæim på Påskeferie så dæ bli masse kos...go`mat og påskepussel...dårli mæ skitura på meg...satse på en tur i fjæra i stede vesst vere bli bra :o)
  Har ikkje fådd tak i bil æinda så satse på å få litt besøk av søstra mi og tanteonga iløpe av Påska...
  Håpe dokker kjæm dokker oppover tell Mattisheimen på onsdag og at dokker får dokker nån fine skitura:o) Ha æi nydeli`Påska og kos dokker maks!! Påskeklæm fra Vintagepia :o)

  SvarSlett
 16. Tusn takk førr koseli` kommentar på bloggen,Renate!!
  Gult e kult sa kjærringa...og så e dæ påskefarga...har vorre dæ førr meg førr i værdn og e dæ førr så vidt fortsatt...iaillefaill i blomsterværdn tell påska...gule tulipana og påskelilje e et must syns eg så kainn mainn leke seg mæ ainner farga tell påskepyintn...så gule blomster på bordan e påskepyint godt som guill!! Trur du har nok å hænge fingran i på Mattisheimen eg...klæm...Vintagepia

  SvarSlett
 17. Hei!

  Så godt at formen din er bedre ;-)

  Så mange flotte ting i sink du har fått. Heldige du! De kommer sikkert til å bli superfine i Mattisheimen. Flink mann du har ;-) Melkesilen blir sikkert fin å henge til pynt et sted.

  Ha en riktig god påske! Kos deg masse!

  Klem

  SvarSlett
 18. For en fantastisk fangst! Tenk at alt holdt på å ende sine dager på ei fylling, det er nesten så det går kaldt nedover ryggen på en nostalgiker...

  Jeg ønsker dere ei riktig trivelig påske på Mattisheimen!

  SvarSlett
 19. Så masse flotte sinkting din mann kom hjem med!! heldige deg:-)
  Melkesil er jeg på jakt etter. To stykker; Jeg har planer om å henge den opp på låveveggen dersom jeg finner en. Den andre ville jeg hatt på toppen av melkespannet til å sette blomster oppi. Det er så få blomsterpotter som passer til åpningen i melkespannet - de detter plutselig ned i spannet:-) eller så viser for mye av plastkanten til potten. Oppi silen står de stødig og fint. Forstod du hva jeg mente? Lykke til!
  Klem!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...