fredag 2. desember 2011

Desember, og jul i heimen ...

Ikke på Mattisheimen,
men hjemme i Håkvik.

Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg påstår at jeg har brukt hele året -
siden forrige jul,
til å overtale jentene til å feire jula på Mattisheimen i år ...

Jeg har lokket og lurt.
Forsøkt å få dem til å innse hvor koselig det kan bli;
Ut og hogge juletreet lillejulaften.
Julegrøt til gårdsnissen (evt. musene, men det har jeg ikke sagt ...).
En diger nissestrømpe, for jeg tror Mattisheimen-nissen er myyye mer gavmild enn han som bor i Håkvik.
Juleprogrammene på NRK
(siden det er de eneste kanalene vi får inn der oppe)
Stille og rolig julefeiring med masse gaver
(for selvsagt var jeg og Geir ment å skulle bære opp alle gavene).

Hundene er med.
De har kjempelyst til å feire julaften på Mattisheimen!

Men ikke jentene ...

Og nå har jeg i grunnen resignert ...
Jeg har innsett at jeg ikke kommer til å feire jula på Mattisheimen ...
Det passet så bra i år, da Geir har fri - og det er en sjeldenhet siden han jobber i helsevesenet.
Og etter erfaringen fra i fjor, så ser jeg at det blir lite tid å være på Mattisheimen i desember.
Det er noe som skjer hver helg - og siden jeg knapt nok har begynt å kjøpe julegaver,
så har jeg heller ikke tid til å være der oppe alene i uka.
Nyttårshelga har Geir arbeidshelg igjen, så det spøker for fyrverkeri i fjellsida i år ...
Så Mattisheimen har ikke fått julepynt.
Men huset hjemme er ferdig - vi mangler bare juletreet :)
Adventstida er for meg den koseligste tida.
Nyter lukta av røkelse, masse stearinlys, litt rødt, og litt nisser.
Og vi får nok ei flott feiring selv om vi blir hjemme =)

Tusen hjertelig takk for alle hilsninger og lykkeønskninger - både her inne og alle andre steder -
på serieromanprosjektet mitt.
Blir veldig spennende, og jeg gleder meg til den dagen mer kan avsløres.

Nå skal helga nytes hjemme i Håkvik.
Ha ei super helg alle som er innom!

post signature

12 kommentarer:

 1. Jeg hadde mest lyst til å reise til Spania i jula,men det går sønn og stedatter ikke med på, så da må jeg være her. Men det blir koselig likevel og det blir det nok for dere også. Koselige bilder. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Samme her:-) Jul i Hidlesundet er våre drømmer også, men ungene vil være hjemme i huset vårt i Stavanger. Jeg har fått pyntet til jul der i alle fall og vil etterhvert legge ut bilder.
  Du har pyntet riktig så koselig ser jeg:-) Og hvilket skjønn nissehund:-)
  Ha en flott helg!:-)

  SvarSlett
 3. Ja disse barna:)Kjemefine bilder du viser:)Koselig julestemning og så søt hunden var med nisselue:)Ha en fortsatt fin avdvent!

  SvarSlett
 4. Ser ut som julestemningen er på topp hjemme også, så håper dere får en nydelig jul selv om den ikke feires på fine Mattisheimen ♥ Man ofrer seg for barna ;) kjenner meg igjen der ja... Kjempesøt liten nissehund du har :D *♥*

  SvarSlett
 5. Jaja, dere får det nok koselig uansett:-) Men, skjønner godt du har lyst å feire jul hos Mattisheimen.. Kos deg i adventstia du:-)
  Klem

  SvarSlett
 6. Å, kor skjønn Hanna e med nisselua, den ser ut som om den går rundt hele Hanna ;D
  Bra du endelig har innsett at jula skal feires hjemme, ;)))
  Du blir nok og kose dæ , vi skal jo spise masse god mat ilag, mange middaga, æ glær mæ mest til lutefisken , (som nu e blitt en tradisjon hos dæ i romjula) og så skal vi jo hente juletrær på sætran sonn som vi bruker hele familien ilag, så du får nok en koselig jul iår, sjøl om det ikke blir oppe i fjellet.

  Hilsen Mamma <3 ;O)

  SvarSlett
 7. Vakkert pyntet julehus du har. Men...forstår godt at du gjerne vil feire julen i Mattisheimen. Jeg tenker det samme om Halvardhuset. Skulle gjerne vært der hele julen, men...resten av familien skal feire julaften sammen hjemme hos min kjære søster, så da blir det til at jeg gjør det også. Veldig hyggelig å feire sammen med hele familien. Men...nyttårsaften håper jeg blir i Halvardhuset ;-)

  Fantastisk sted dere har der. Det ser så utrolig koselig ut i Mattisheimen.

  Så gøy med bokprosjekt ;-) Spennende! Lykke, lykke til!

  SvarSlett
 8. Heia Renate :)

  Tusen takk for kommentar inne på bloggen min, jeg vil gjerne legge blogge din til under blogger jeg leser inne på siden min dersom der er i orden for deg :)

  For et aldeles nydelig pyntet julehus du har fått, virkelig smakfullt og vakkert Jeg synes også advetstiden er den tiden som er mest spennende, mye kos og pynting som jeg pleier å ta litt etter litt. Vi bor i et hus fra 1680 her på Sørlandet så selve julestemningen er på en måte her hele året i skauen vi bor i :)

  Synd at dere ikke skal feire jule i Mattisheimen, skjønner godt at du ønsker det, men noen ganger passer det ikke for enkelete og da blir det slik. Men nyttåret blir nok veldig spennende å feire der oppe dersom dere gjør det :)

  Ha en fortsatt flott adventstid og en god klem sendes nordover fra en snøfritt Sørland (nå vil jeg ha snø! :D

  SvarSlett
 9. Skjønner godt du har lyst til å feire jula der oppe ja:)..Men når ungene setter seg på bakbena er det vel bare å resignere;)
  Her laver snøen ned i dag, og da kommer julestemninga snikende i mye større grad enn når det er grått og regn:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 10. Skjønner at du ville vært der oppe i jula, og jeg ser at denne problemstillingen kan vi lett få også etterhvert. Vi får håpe at de yngste ser kvalitetene ved "våre landlige perler" etterhvert, sånn som vi gjør ;o)
  Veldig koselig pyntet hjemme hos dere iallefall!

  Ha en fortsatt fin helg!

  klem Mona

  SvarSlett
 11. Føler med deg, det høres koselig ut med jul på Mattisheimen....men kommer tid, kommer råd...de ungdommene må ha "fast" grunn under føttene i jula, vet du!
  Du hadde jo pynta fint i Håkvik og, da!
  God 2. søndag i advent.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 12. Jul på Mattisheimen høres forlokkende ut, synes nå jeg. Men jeg tilhører vel en annen generasjon enn dine døtre, kanskje... (",) Ha ei riktig trivelig førjulstid!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...