lørdag 30. juni 2012

Klesvask på gammelt vis ...

Det er vel på tide med et nytt blogginnlegg ...
Ukene flyr,
Geir har allerede hatt ei uke ferie og vi nyter dagene på Mattisheimen.
Været varierer stort fra dag til dag, og vi venter fortsatt på den store sommervarmen.

Som oftest har jeg tatt klesvasken hjem, siden vi ikke har vaskemaskin her oppe.
Men når reine klær og sengeklær skal tilbake igjen, så fyller det jo en hel ryggsekk og jeg må gå to turer opp og ned for å få med meg det og andre ting.

Derfor har jeg tatt vaskebrettet og den store sinkbaljen i bruk etter å ha kokt opp vann på ovnen inne.
Klærne får ligge i bløtt noen timer, før de skrubbes mot brettet.

Så er det å bære dem opp til elva og vaskeplassen,
og la de ligge i rennende vann ei stund til såpa er skylt ut.

Vri de opp, og henge de på klesstativet jeg laget i fjor.

Sikkert raskere å gå to turer opp og ned til fjorden,
men litt sjarmerende å ha sengklær blafrende i vinden =)
Dessuten må jeg jo dra nytte av klesstativet jeg slet opp ...

***
Ellers har vi fått gjort masse her oppe de siste ukene.
Skal forsøke å lage hyppigere blogginnlegg,
men jeg jobber mye for å få ferdig manuset jeg holder på med
slik at jeg kanskje kan ta ei uke ferie sammen med Geir.

Bror min har forresten laget ei side på fb til Mattisheimen.
Hvis du vil like den, finner du den her.

Fin lørdag til alle som er innom!post signature

5 kommentarer:

 1. Flotte bilder. Du legg virkelig sjela di i det. Koooselig. God helg:-)

  SvarSlett
 2. Så fine bilder fra vaskeriet ditt ;)

  Kos dokker videre der oppe, æ kommer på besøk en dag :)

  Mamma.

  SvarSlett
 3. Det var slitsomt i gamle dager å vaske klær. Nå er jeg i sommerhuset mitt og skal være her en og en halv uke. Vi skal male stua og gangen opp til andre etasje. Skal legge ut noen bilder etterhvert, men nettet går litt tregt her. Skal også få skrevet litt på nu bok mens jeg er her. ( Har mobilt bredbånd) Det er kjempekoselig på Mattisheimen. Ønsker deg og dine en fin sommer.

  SvarSlett
 4. Kos deg på Mattisheimen. Sikkert god trim å vaske klær både på gamlemåten og gå opp og ned med klærne på ryggen:-) Koselige bilder. Liker så godt tørkestativet også. Nydelig plass!
  God sommer!!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 5. Dette må da være skikkelig "Country Living". (",) Men hvorfor ikke, jeg tror det er lurt å gjøre ting som tar litt lang tid av og til. Og ikke minst hadde det jo vært direkte dumt om ikke det flotte tørkestativet fikk jobba litt i løpet av sommeren. Vel er det pent, men det er jo også en nyttegjenstand.

  Lykke til med skrivinga, jeg håper dere får litt ferie sammen. (",)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...