søndag 14. juli 2013

Rabarbragrøt.

Det begynner vel sånn smått å bli for seint for rabarbra nå,
selv her i nord.
Men hos meg kom den ganske seint i år, så det gikk fint å bruke den selv om vi skriver juli mnd.


Det er første gang jeg har lager rabarbragrøt,
 men god ble den, om enn noe uvant smak :)

Oppskriften jeg brukte går som følger:

ca 400 g rabarbra
4 dl vann
1,4 dl sukker
1 1/2 ss potetmel

Rensk rabarbraen og skjær den opp i biter.
Kok den i vannet, tilsatt sukker, til den begynner å gå i stykker.
Jevn deretter grøten med potetmel blandet i litt vann - forsiktig slik at den ikke blir for tykk.
Ferdig!

Strø gjerne litt sukker på mens den avkjøles slik at du unngår snerk.
Serveres med fløte, melk eller pisket krem.
Du kan og servere den varm med vaniljeis.
Super og lettvint dessert! 

Ha en fin søndag!


4 kommentarer:

 1. Det så deilig ut :) Smakte sikkert godt.

  Mammaen :)

  SvarSlett
 2. I dag hadde jeg og Blue en plan om å finne veien til Mattisheimen. Men det gjorde vi altså ikke. Vi gikk for langt og da vi skjønte at vi ikke fant stien, så fortsatte vi oppover til fjells. Da vi gikk nedover, så vi jo hvor stien deres går og jeg fatter ikke at vi ikke så den på oppturen- for det var jo veldig godt merka.
  Nå vet jeg jo ikke engang om det er folk på Mattisheimen, så det var kanskje like greit at vi ikke fant frem. Men en annen dag, så kan det hende vi stikker innom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, så synd, Hanne! Jeg er her, ja, og har vært her i ei uke. Blir videre fremover og, så bare stikk innom en annen dag! :)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...