mandag 23. januar 2012

En tanke uvirkelig ...

... men jeg har faktisk to eksemplarer av Stina Saga, bok 1
liggende på bordet.

Det er rart.
Det er uvirkelig.
Det er som om jeg ikke riktig forstår at dette er virkelig.
I så mange år har jeg jobbet for nettopp dette.
Jeg har gått runde på runde,
forkastet og begynt på nytt,
men aldri vært inne på tanken om å gi meg.
Og hele tida har historien utviklet seg videre,
blitt til det den er i dag
og den fortsetter bare å vokse.

Jeg må tilstå å ha vært rimelig lei manus til bok 1.
Det er vel den boka som det ligger mest arbeid og tid bak.
Jeg har vært påståelig og ment jeg aldri skulle lese den igjen da den forlot mailboksen min for siste gang for noen måneder siden.

Likevel har jeg måttet bla i den.
Lese noen kapitler. Noen avsnitt.
Kjenne.
Se om den virker annerledes nå som den består av papir med permer rundt seg,
og med mitt navn på.
Kan hende vil jeg til og med lese gjennom hele nok en gang.

Det kjennes rart.
Så rart at det nesten er rørende.
Men drømmen min har faktisk blitt virkelig.

***

I morgen tidlig kan du høre meg på NRK-Nordland ca kl 08.45.
Jeg skal selvfølgelig prate om Stina Saga
og den kommende boklanseringen 20. februar.
Det er litt skremmende, men jeg skal nok komme gjennom det og :)

Ha en flott mandag!post signature

32 kommentarer:

 1. Fantastisk,gratulerer. :)
  Har en drøm om å skrive en
  bok jeg også,en barnebok.
  Den former seg til og jeg
  tenkte å lage tegningene selv.
  Tvitvi (radio) går så bra så.
  Klem Mette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mette! Håper, og tror det kommer til å gå bra på radio :)
   Og lykke til med eget prosjekt!

   Klem Renate

   Slett
 2. Ju hun - kor spennende ;)

  Gleder med til å lese den

  Monikaklemma

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skrekkelig spennende ;)
   Håper du vil like serien min :)

   Klem Renate

   Slett
 3. Jeg må bare gratulere!
  Skjønner at det føles uvirkelig, og det har sikkert vært en lang vei å gå.
  Godt du ikke ga opp underveis, men fikk drømmen realisert.
  Lykke til videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gratulasjoner og lykkeønskninger! Og, ja. Har gått et stykke ;)

   Klem Renate

   Slett
 4. Gratulere så mye. Du er heldig:) Skal lese serien din da den kommer ut:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Elin! Jeg håper du vil like den :) Gleder meg til den er klar for salg. Du abonnerer kanskje på andre serier? I så fall er ikke Stina Saga langt unna deg. Sendes ut i månedskiftet til abonnenter hos Norske Serier :)

   Slett
 5. Ja, tenk at æ syns ikke det e lenge sia du skreiv på facebook, sonn her. Tenke, tenke, tenke.....æ huske at æ blei så nervøs, for æ lurte på om noe var galt,sia du tenkte så mye, at æ ringte dæ og spurte ka det va...og etter masse nøling sa du at du hadde et manus du hadde skrevet på i noen år, som du vurderte om du skulle tørre og utgi , og nu e den drømmen din blitt virkelighet, vi e kjempestolt av dæ, og uten og ha lest boka di ennu, så e æ bra sikker på at den blir en suksee, æ og pappa og hele familien ønsker dæ masse lykke til videre som forfatter .

  <3 Mamma <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Æ skreiv at æ va i tenkeboksen ;) Syns det e lenge sida - men faktisk bare to år.

   <3

   Slett
 6. Så spennanes! Sku gjærne hadd kloa i et av di eksemplaran, men må vel smøre mæ me tålmodihet tel den kommer i butikken. ;o) Ikke længe igjen nu, heldivis! Vet d e mange som vente på første boka, seinest i dag snakka æ me ei eldre dame på en butikk som va så spent, så spent. Å mamsn min mente at dennan serien måtte tas vare på når bøkern va færdilæst, så du ska ikke se bort fra at Stina Saga får sæ en hedersplass i bokhylla på hytta rætt over fjorn tel Mattisheimen. Så mange fans har du fådd dæ allerede! :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Ja, du kan tru det va rift her i huset om å få tak i de. Tre stk som ville lese - bare to bøker.
   Men nu e det ikke lenge igjen :) Blir artig! Og, ja. Dokker må ta vare på hele serien. Ikke kaste, vet du ;) Kan jo hende man vil lese den igjen når det har gått nån år. Æ har masse gamle seria liggende på loftet. Har aldri kasta en eneste en. Og hvis æ e fri for lesestoff, e det bare å hente ned en av de æ allerede har :)

   Klem!

   Slett
 7. ...vældi koselig, Renate...synd jeg ikke får høre deg på radioen da jeg er på jobb uten tilgang til radio, men både NU og serien kommer jo etterhvert, så da...

  Ha en godeste kveld!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det skal bli litt av en opplevelse å være på radio. Men NRK er jo så kjekk at de kjører jo alle sendingene sine gjennom nettradio og - og så blir de liggende på nettet etterpå. Så du kan høre det når du kommer fra jobb :) Blir sikkert å legge ut linken her i morgen.

   Ha en fin kveld, du og. Nå skal jeg dra å spille bowlingkamp.

   Klem Renate

   Slett
 8. Heihei :)Gratulerer med utgivelse :) Gleder meg til Stina Saga kommer jeg...blir liksom noe eget over serien siden den er herfra.

  Hilsen fra Hilde på lille Vonheim :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Hilde :) Ja, det er sant. Når man er knyttet til det stedet handlingen er fra, blir det noe eget. Håper du vil like den!

   Renate

   Slett
 9. Det er ingenting som er så flott som å få realisert drømmene sine :)
  Kjempeflott..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant, Kari. Det kjennes veldig bra :)

   Renate

   Slett
 10. Jeg har jo forstått at det skulle komme bøker og jeg har begynt å se etter den første i butikken.

  Gratulerer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kommer snart i butikkene! Vi må bare vente til 20. februar, og det er ikke lenge til :)

   Renate

   Slett
 11. Gratulerer sååå mye! Det må kjennes helt utrolig flott å ha fått utgitt sin egen bok. Så gøy! Grattis, grattis, grattis ;-) Kan du ikke skrive et lite utdrag fra boka på bloggen?

  Ha en super kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Det føles veldig bra, om enn noe uvirkelig.
   Jeg skal nok legge ut et lite uttdrag på bloggen, men jeg venter til forlaget gjør det på sin side - for de pleier å gjøre det noen uker før.

   Renate

   Slett
 12. Det er så kult! (",) Jeg er nødt til å be svigermpr holde av Norsk Ukeblad til meg sånn at jeg får lest artikkelen og sett bildene. Tenk å hoppe i det og oppfylle sin egen drøm på den måten, jeg legger meg flat av beundring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for at jeg tok sjansen, og våget å gå for det jeg trodde på.

   Jeg gleder meg og til NU-artikkelen. Blir artig å se og lese :)

   Renate

   Slett
 13. Dette er så gøy Renate:) Jeg gleder meg veldig til boken kommer ut slik at jeg får kjøpe den:)

  Klemmer fra Ea

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du gleder deg! Jeg krysser fingrene og håper du vil like boka og :)

   Klem Renate

   Slett
 14. Hei..
  Kom innom gjennom Rebekka sin blogg:)
  Så gøy når drømmen går i oppfyllelse:) Gratulerer så mye.. Gleder meg veldig til å lese serien din..
  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,

   Takk for besøket! Koselig at du stakk innom og la igjen spor etter deg :)

   Ja, det er gøy. Skal ikke påstå noe annet. Jeg håper serien vil falle i smak.

   Ha en fin dag, du og!

   Renate

   Slett
 15. Heia Renate :)

  Dette har du jobbet med så lenge og hatt drømmer og tanker om, og nå er det blitt virkelighet! Fantastisk, og gratulerer så mye. Du fortjener dette fordi du har trodd på det og aldri gitt opp. Jeg gleder meg til å begynne å lese disse bøkene :)

  Ha en fin uke :)

  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært et stykke vei å gå :) Men det skal jo ikke være lett, heller.

   Håper du vil like Stina Saga!

   Klem Renate

   Slett
 16. Kjære Renate! Gratulere med bok utgivelsen. Vi her hjemme har ventet i spenning på og få lese boka. Jeg må bare si at jeg er stolt av det du har fått til. Gratulerer så mye.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...