lørdag 21. januar 2012

Mitt "hemmelige" besøk på Mattisheimen, og litt Stina Saga-nytt ...

... eller, så hemmelig hadde det visst ikke trengt å være.
Ikke besøket, altså.
Men nå har det vært så mye hemmelighetsskremmeri den siste tida,
jeg har vært livredd for å si et ord for mye,
men i akkurat denne sammenhengen hadde det visst ikke vært så farlig :)
Og besøket på Mattisheimen tirsdag gikk kjempefint!
Fjorden spilte helt på lag med oss, og lå neste speilblank.
Været var lettskyet, men så lenge vinden glimtet med sitt fravær, ville jeg nesten ikke forlange mer.

Jeg antar at de fleste gjettet at dette besøket hadde en sammenheng
med lansering av serieromanen min, Stina Saga.
Og det var også slik det forholdt seg.

Jeg hadde faktisk et hyggelig besøk av Norsk Ukeblad!
Tenk, to trivelige damer kom helt opp til Narvik, over Skjomenfjorden
og klatret opp til oss
for å lage en reportasje om serieforfatteren som tilbringer lange tider alene i fjellsida for å skrive!
Synes det var kjempeartig, jeg :)
Planen er at reportasjen skal komme den 19. februar.
Blir veldig spennende å lese.


Så til nytt om selve serien.
Bok 1 i Stina Saga, som har fått tittelen Trolløyet, vil være å finne i butikkene fra 
20. februar.
Dersom du abonnerer på en av Norske Seriers andre serier,
eller allerede har bestilt et abonnement på Stina Saga,
vil du få Trolløyet tilsendt gratis ca 3 uker før butikkdatoen.

Og bor du slik til at du får gratisavisen INARVIK i postkassen,
vil bok 1 følge med februarutgaven her, som kommer 29. februar.

Dette skriver Norske Serier om Stina Saga på sin nettside:

En eventyrlig, magisk og mektig historie fra en tid da nordmenn ikke var herrer i eget land, og et sted der kampen for å overleve kom foran alt.

En utarmet bygd, en ubarmhjertig hersker, en ung kvinne med store drømmer.
Som liten blir Stina vitne til at en kvinne blir brent på bålet, anklaget for hekseri og trolldom. Men hvilke krefter rår egentlig Stina selv over?

Ofoten i 1685: Stina har «trolløye» – hun ser hendelser fra fortiden og fremtiden, i form av drømmer, mareritt og syn. Men i en tid da det er livsfarlig å være annerledes, er Stinas evner ikke nødvendigvis en velsignelse. Kvinner med spesielle evner risikerer å bli brent på bålet, anklaget for hekseri og trolldom. Nå er faren blitt alvorlig syk, og for å hjelpe ham, tyr Stina til ulovlige midler. Blir hun avslørt, er det ute med henne…

Hun hadde sett speilbildet sitt i stille vann.
Ett sort og ett blått øye.
Trolløye …

Ønsker du å abonnere på Stina Saga kan du gjøre det her.

***

Ble litt resirkulering av bilder i dette innlegget.
Grunnen er at vi var fri for strøm på kameraet,
 og laderen til batteriet var sporløst forsvunnet!
Men ikke så sporløst at det aldri ble funnet, for brått dukket det opp i skjenken i stua ...
Så nesten gang jeg drar oppover har jeg en del nytt å ta bilder av.

Denne helga skal tilbringes hjemme.
Jeg føler nesten ikke jeg har sett ungene i det siste.
Har stort sett vært på Mattisheimen siden i romjula.
Neste helg må jeg og være her nede, for da skjer det nemlig noe annet spennende!
Men det tror jeg at jeg tar i et annet innlegg ;)

Ha ei fin helg!post signature

18 kommentarer:

 1. Gurri kor æ gler mæ :)))

  Klem fra Anne-Wenche

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Anne-Wenche! Glær mæ, æ å! Blir uhyre spennandes :)

   Klem, og god helg!

   Slett
 2. :)
  Den bare MÅ jeg ha!
  Elsker å lese, men har vært liten tid til dette de siste årene. Nå kjenner jeg behovet melde seg, og tror jeg vil prøve å abonnere, -først og fremst fordi at jeg er verdens mest utålmodige person, og vil vente minst mulig.
  Ellers må jeg si du hadde mange flotte bilder her, og tror (håper) vaskebrettet ditt inspirerte meg til å rydde vaskerommet i morgen. Kom på at jeg ikke har tatt bilde av mitt eget vaskebrett noen gang.
  -Det på vaskerommet, ja.
  Det på magen er utsolgt.....
  Ha en fortreffelig helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra hvis bildene mine kan inspirere deg! =) (hadde de bare inspirert meg og slik at jeg fikk ryddet MITT vaskerom ... ;) )

   Jeg er og veldig glad i å lese. Er rett og slett avhengig av å ha ei bok liggende - og det selv om jeg skriver så mye nå. Og serieromaner er for meg favoritt-lektyren. Kjempekjekt når man kan abonnere. Man får de tidligere enn de kommer i butikkene - og så slipper man å dra ut for å kjøpe dem :)

   Ha ei fortreffelig helg, du og! =)

   Slett
 3. Så kjekt! Det er spennende tider for deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir veldig spennende! Gleder meg :)

   Slett
 4. Så kjempespennende for deg...det blir koselig å lese NU da! Ei venninne og jeg bytter blader, hun holder NU så da blir det meg til del. Det er flott med serier...det verste er at man må vente så himla lenge mellom hver bok...man føler jo at man er en del av serien og blir kjempeoppslukt. Den høres utrolig spennende ut den serien din...og jeg håper den slår godt an!
  Takk for besøket...ja, du vet de ungdommene de kommer og går som de vil på Hotell MAMMA...det er ikke nytt...men du har jo Mattisheimen å kose deg på...skulle også vært mer på hytta alene, men jeg syns ikke om det nå på vinteren. Ingen ting å være redd for sikkert, men alt av lyder blir jeg litt redd av, det er synd.
  Håper at jeg får tatt meg en tur til Mattisheimen til sommeren...vi får se!

  Kos deg med helgen!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi! Ja, enig når det gjelder ventingen på neste bok! Er fryktelig utålmodig av meg. Men så passer jeg på å lese flere serier - i tillegg til at jeg tar frem noen gamle innimellom og. Så da pleier det å rekke med lesestoff :)

   Ja, du må forsøke å ta deg en tur innover til oss! Hadde vært kjempekos! Når NU kom langveisfra, så må jo de som bor nærmere og greie å finne tid ;)

   Kos deg i helga, du og!

   Slett
 5. Å, som jeg gleder meg til å lese, både ukeblad og bøker:-) Så utrolig flink du er, Renate:-)
  Klem:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Åse-Lill! Blir artig, både med bøker og ukeblad :)Jeg hadde aldri forestilt meg å få sånt fintbesøk på Mattisheimen.

   Klem!

   Slett
 6. Så spennende! Jeg lar meg alltid imponere over hvor mye kunnskap en forfatter må besitte. Du må jo ha satt deg grundig inn i tidlig historie før du kunne ta fatt på arbeiet. Gleder meg til å lese den!:-) Bladet skal jeg også kjøpe:-)
  Lykke til!!
  Klem:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det må en god del forarbeid til, men det er bare artig :)

   Klem!

   Slett
 7. Så utrolig artig Renate! Skal prøve å huske å kjøpe Norsk Ukeblad! Kan tenke meg at det ble noen fine bilder:) Er ikke noe serie-leser, men tror jammen ta at jeg må kjøpe Stine Saga. Kjempe spennende at handlingen er lagt til kjente trakter! God lørdag til deg! Klem

  SvarSlett
 8. Heia Renate :)

  Så spennende at Norak Ukeblad har vært på besøk hos deg oppe på Mattisheimen! Jeg gleder meg både til bladet kommer ut og ikke minst til første boka om Stina Saga er i salg, dette blir så spennende :) Veldig glad på dine vegne og lykke til med alt du kommer til å fordrive i fremtiden :)

  Ha en fin helg og en klem fra meg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe ... Litt "skriveleifer" tåler vi ;)
   Tusen takk for lykkeønskninger! Det varmer å få så mange godord med seg på veien :)

   God helg, du og! Klem.

   Slett
 9. Oppsann! Det skulle selvsagt stå: Norsk Ukeblad, ikke Norak Ukeblad. Noen ganger blir det noen skriveleifer! :D

  SvarSlett
 10. Nå gleder jeg meg bare enda mer til å lese denne serien :) Håper du koser deg masse på Mattisheimen og gleder meg til i se repotasjoen.

  Ha en strålende søndagskveld klemmer

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Mattisheimen er alltid kos ;)

   En flott søndag til deg og!

   klem

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...