lørdag 4. september 2010

Lysekrona endelig på plass!


Lysekrona jeg kjøpte hos Livs Lyst Shop er endelig kommet på plass i stua på Mattisheimen.

Jeg sier meg særdeles fornøyd. Synes den passa så godt inn  :)

Fra kjøkkenet, og inn i stua ...

Synes den var herlig shabby, med et passelig antall prismer på.

Lampa over kjøkkenbordet er og kommet opp.
Tanken var å lakke den hvit, kan styre min begeistring når det gjelder messing, men etter råd fra
Frk. Jægers Hus (forøvrig en nydelig blogg, med fantastisk mange skatter. Ta deg en tur om du ikke allerede har vært der!) skal den inntil videre i alle fall, forbli i orginal stand.

Benken, som har stått ute i sommer, ble båret inn. Planen var å fylle den med puter, men mulig den må ut igjen... Passet ikke så godt som jeg hadde sett for meg ... Var for høy og for brei og for dyp ...
Må tygge litt på det.

Kjøkkenbordet bare digger jeg! Herlig, gammel plate, med tydelige spor av å ha blitt brukt i mange, mange år.

Minstetuppa og jeg har litt delt smak når det gjelder interiør. Hun synes huset er blitt altfor hvitt, men akkurat kjøkkenbordet vil hun gjerne ha hvitt :)Ellers fikk jeg min første nedtur på "interiørfronten" da vi kom opp til Mattisheimen i går kveld.
Min snart supersterke mann, og snart like sterke bror, hadde båret opp et nytt kjøleskap i går ettermiddag.
Det passet overhodet ikke inn i kjøkkenet der vi hadde tenkt å ha det! Gasskjøleskap ruver volsomt i bakkant, og trenger i tillegg ekstra med "luft" bak seg, så det første vi ser når vi åpner ytterdøra, er siden av den altforstore klossen (og vi må jo ha et skap som rommer mer enn litt pålegg og en liter melk...). Kunne tatt et bilde og vist, men tro meg - ikke verdt å se! Måtte i så fall satt en advarsel før bildet ...
I tillegg ble det trangt mellom kjøleskap og kjøkkenbord (kan jo og legge skylden på benken for det ...).

Med sukk og stønn var jeg bare nødt til å innse at sånn var det, og sånn ble det. Kunne ikke akkurat be dem om å bære det ned igjen (veide jo tross alt bort i mot 60 kg...), for så å bære opp et mindre (veier sikkert litt mindre og, men dog ...).
Men da jeg kom ned i kjøkkenet i morgest, og kjøleskapet verken hadde krympet, eller kommet nærmere veggen, bestemte jeg meg for at det umulig kunne være slik. Vurderte ei stund seriøst å hive det ut, og heller grave et dypt hull i bakken (jordkjeller holder vel kjøleskaptemeratur det og? Men den store klossen måtte jo fortsatt bæres ned, puttes i båten, og kjøres over fjorden, bæres opp enda en bratt bakke, og stappes inn i bilen.).
Så, da blir løsninga å gjøre om på kjøkkenet heller (høres kanskje litt lettere ut, i alle fall for min sterke mann og bror).
Hyllene som jeg skrudde opp for noen helger siden, må skrus ned.
Den eksisterende innredningen under de må sages i to, og skrus løs (hjemsnekra, fortsatt med en billion skruer i).
Kjøleskapet flyttes slik at det står i hjørnet der hyllene nå er, og komfyren kommer ved siden av den igjen.
Problemet er at benkeplatene er bestilt etter mål, og målene stemmer ikke lenger ...
Sukk, og dobbeltsukk. Men må vel få det til på et vis. Får ta frem saga og kutte litt her og der, så det bli bra.

Bortsett fra det var det godt å komme oppover :) Geir var der både mandag og tirsdag ettermiddag, og malte kjøkkengulvet (blomst til deg!). Så nå er omsider alle vegger og gulv ferdig. 
Dessverre måtte vi ned igjen i dag, da konfirmasjonstuppa vår må på en slik presentasjonsgudstjeneste i morgen.

Ha ei fortsatt fin helg!

('',)


post signature

3 kommentarer:

 1. For en vakker, vakker lysekrone. Gosj, den var flott!

  Har jeg ikke lagt meg til som følger hos deg? Oj, da må jeg forte meg å gjøre det ;-) Bloggen din er jo så fin!

  Ha en super dag!

  SvarSlett
 2. Utruli lekker lyskrone du fikk tak i :D
  Den likte æ!

  Stakkar.. håpe det bli bra me kjøleskapet til slutt.. ikke helt enkelt når det e så langt å bratt mellom bil å hytte..

  hehe... rypa så æ ikke engang..
  det fins jo grense på naturinspirert :P hehe

  SvarSlett
 3. Så vakker lysekrone, den ble kjempefin! =) Og ang. kjøkkenlampen, så holder jeg med Frk. Jæger. =)

  Benken blir vel fin inne den? Ser sånn ut ihvertfall. Gjør ikke så med høyden, syns jeg ihvertfall... eller..? =) Bordet er jo bare helt herlig!

  Og jeg føler med deg ang. kjøleskapet... =( Håper det løser seg sånn du beskrev.

  Ha en fin dag videre.
  Klem Jenny

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar :)

På grunn av ekstremt mye nettsøppel ser jeg meg dessverre nødt til å legge inn krav om ordrebekreftelse før kommentaren postes. Leit, fordi jeg vet det er irriterende. Men jeg orker ikke lenger å slette flere hundre spam-mail daglig ...